Résumé

Het gelauwerde personage van Jacques Martin leeft verder als senator van Rome. De nieuwe avonturen van de beroemde held zijn van de hand van Valérie Mangin en worden op onnavolgbare wijze in beeld gebracht door Thierry Démarez. Een must!

Trier par : Ancien

T10 Alex Senator

(2)

Alex keert terug naar Gallië, op uitnodiging van zijn neef, Vanik. Vanik is gouverneur en wil Alesia opnieuw herstellen in haar oude glorie. Niet ver van het oude oppidum waren vreemde schepsels rond. Het zijn de verminkte veteranen van het vervloekte leger van Vercingetorix. De gekwelde schimmen van het verleden spoken door het heden. Het Gallische woud en zijn schepsels laten Alex niet los, hij zal de strijd moeten aanbinden met hun diepgewortelde haat.

T11 Alex Senator

(3)

In de voetsporen van zijn verleden in Assyrië wordt Alix ontvoerd door een grote Parthische heer. Om de oorlog met Rome nieuw leven in te blazen, heeft de oosterse leider goud nodig, veel goud. Volgens hem is Alix de laatste die de schuilplaats van de verloren schat in Khorsabad kent, de stad waar de Galliër tot slaaf was gemaakt bij het begin van zijn avonturen. Alix, geholpen door een metgezel die vreemd lijkt op een jonge Enak, weet te ontsnappen. Zal hij, gedwongen zijn toevlucht te zoeken in de ruïnes van Khorsabad, de ultieme slaaf van de vervloekte stad worden?

T12 Alex Senator

(1)

Aan de bron van de Nijl gaat Alex op zoek naar het mysterieuze Atlantis! In de heilige stad Abydos doorklieft een lichtpuntje de duisternis. Enak heeft zojuist een kist geopend met daarin de beenderen van zijn zoon. Plotseling gaat hij knock-out. Mysterieuze priesters zijn aanwezig als hij weer wakker wordt. Ze beloven Enak een geneesmiddel tegen het kwaad dat hem van binnenuit opvreet. In ruil daarvoor zal hij de stad van de Atlantiërs moeten vinden, legendarische mannen met een immense kennis. Samen met Alex en Tefnoet, begint hij aan een zoektocht naar het mythische Atlantis. Samen zullen ze terug naar de bron van de Nijl moeten gaan om de poort van de verzonken stad te vinden.