Résumé

Johan, de Rode Ridder is een man van eer, moedig en trouw. De Rode Ridder is gedreven door het verlangen zijn zwerftochten een zinvol doel te geven en daartoe zal hij de idealen van zijn geliefde koning Arthur verder uitdragen. Ondanks zijn zesde zintuig voor het gevaar, gaat hij het niet uit de weg om een vijand te bevechten. Zelfs als de vijand het hoogste kwaad is in de vorm van Bahaal, de discipel van de onderwereld. Gelukkig wordt hij vaak bijgestaan door Merlijn, de wijze raadsman van koning Arthur en een van de machtigste tovenaars die er bestaan. Ook Galaxa , de fee van het licht en eeuwige tegenpool van Bahaal staat steeds klaar om Johan te helpen.

Trier par : Ancien

T131 De Rode Ridder

(8)

Amelrick Pynnock, heer van Rode, keert na een plundertocht terug naar het kasteel van Horst. Hij voert niet enkel een rijke buit, maar ook zijn kersverse echtgenote Amaranda mee. Amelrick stuurt zijn soldeniers vooruit om nieuwsgierigen op afstand te houden. Deze betrappen echter een stroper, en besluiten hem ter plekke op te hangen. Het zwaard van de Rode Ridder redt de jongen echter van een wisse dood. De soldeniers storten zich op Johan, maar worden al snel teruggeroepen door de gebiedende stem van Amelrick. Even later sluit Amelrick zijn halfbroer Johan voor het eerst in 10 jaar weer in zijn armen.

T136 De Rode Ridder

(5)

Het is lente 1290 in het Hageland, Alfons de Beauchamps, Dirk de Vere en zijn gezellin Vera zijn op weg naar Horst na hun avonturen in Engeland. Wanneer zij het kasteel naderen bemerken ze een dikke witte mist, die het kasteel en zijn omgeving overschaduwt. Vanuit de mist houdt de boosaardige magiër Magor hen in de gaten, belovend dat zij zullen delen in zijn wraak die iedereen te Horst zal treffen. Bij het binnenkomen van het kasteel wordt meteen duidelijk dat er een verhoogde staat van paraatheid heerst. Wanneer er een pijl rakelings over hun hoofden suist komen de nieuwkomers te weten hoe onhoudbaar het leven op Horst is geworden. Even later neemt de rode ridder het woord in de ridderzaal waar Willibrord net klaar is met het ontcijferen van een manuscript. Een reisverslag van Hugo Pynnock betreffende zijn kruistocht in het verre Syrië…

T268 De Rode Ridder

Eazycomics
(22)

Bahaal heeft een plan bedacht om de ridders van de Ronde Tafel in de val te lokken. Hij gebruikt de nietsvermoedende Allis als lokaas. Maar enkel Johan en Lancelot dagen op. Bahaal is woedend en ontketent alle duivels. Johan, Allis en Lancelot wagen zich in de burcht van de Hellevorst en die is vastbesloten om hen niet levend te laten gaan. Maar Demoniah heeft een beter idee...

T270 De Rode Ridder

(11)

Met de kennis uit het boek van de Egyptische god Toth wordt de mens aan god gelijk. Volgens Merlijn zou dat rampzalige gevolgen hebben, dus besluit hij het werk te verbergen op een plaats waar geen sterveling zich waagt. Maar Allis is hem stiekem gevolgd en neemt het geheimzinnige manuscript mee. Op de terugweg wordt ze overvallen en gaan rovers ermee aan de haal. Omdat ze niet kan opbiechten dat ze het boek gestolen heeft, moet ze een andere manier vinden om het terug te krijgen.

0 avis de la communauté

icon-comment Vous devez être identifié pour donner votre avis sur cette série.