Résumé

Lucky Luke, de man die sneller schiet dan zijn schaduw, is in 1946 bedacht door de Belg Maurice De Bevere onder het pseudoniem Morris.
Lucky Luke is een humoristische stripreeks en heeft vele scenaristen gehad, waarvan René Goscinny (Asterix) de bekendste en meest gevierde was. De verhalen spelen zich alle af in de Verenigde Staten in de negentiende eeuw. Vaak worden de clichés van het westerngenre geparodieerd en ook bekende kleurrijke historische personages opgevoerd.

Trier par : Ancien

T11 Lucky Luke New Look

Eazycomics
(0)

De bende van Joss Jamon ontstond aan het einde van de Amerikaanse burgeroorlog. Lucky Luke krijgt met ze te maken als hij, net nadat de bende Los Palitos City heeft geplunderd, in dit stadje aankomt en door één van de bendeleden wordt aangewezen als een schuldige. Lucky Luke weet ternauwernood aan de dood te ontsnappen door te beloven de bende binnen zes maanden in te rekenen. Joss Jamon en zijn mannen zijn inmiddels aangekomen in Frontier City, waar ze zich met geweld en intimidatie al snel meester maken van de stad. Dan komt ook Lucky Luke aan in Frontier City ...

T14 Lucky Luke New Look

Eazycomics
(0)

In 1889 besloot de regering van de Verenigde Staten om de staat Oklahoma van de indianen te kopen en open te stellen voor kolonisatie. Om te zorgen dat niemand voor het toegestane tijdstip Oklahoma binnengaat wordt Lucky Luke ingehuurd. Hij krijgt het vooral aan de stok met Coyote Will, die allerlei plannen bedenkt om illegaal de grens over te komen. Die plannen worden echter met dezelfde vaart door zijn 'helper' Dopey weer om zeep geholpen.

T20 Lucky Luke New Look

Eazycomics
(1)

Met als enige compagnon de route zijn paard Jolly Jumper, laat de man "die sneller schiet dan zijn schaduw" orde en recht zegevieren in een Far West die duizend keer vrolijker is dan de echte ooit geweest moet zijn. Lucky Luke jaagt onvermoeibaar de Daltons achterna, ontmoet geregeld historische personages en laat ons tussendoor ook nog genieten van de vrolijke momenten die er waren bij de verovering van het Westen.

T60 Lucky Luke New Look

Eazycomics
(0)

Op 27 januari 1860 te St. Joseph: van William H. Russel aan de senaat te Washington. Ik heb besloten een Poney Express op te richten tussen Sacramento en St. Joseph. Vertrek Sacramento 3 april 1860. Bij Pacific Railway zijn ze daar niet zo mee gediend en zullen ze alles doen om hun nieuwe concurrent te dwarsbomen.

T64 Lucky Luke New Look

Eazycomics
(4)

Mister Eads heeft de idee opgevat om een brug over de Mississipi te laten bouwen om niet meer afhankelijk te zijn van de veerpont van Bay Cayman. Deze laatste is een gehaaid zakenman die weet hoe de reizigers uit te buiten. Nu een einde komt aan zijn hegemonie, schakelt hij geboefte in om de bouw van de brug te saboteren.

T65 Lucky Luke New Look

Eazycomics
(0)

De kindertijd van Lucky Luke en zijn eerste ontmoeting met Jolly Jumper! Lucky Luke, de man die sneller schiet dan zijn schaduw, we kennen hem allemaal. Maar ook hij was ooit een kind, en ook toen beleefde hij al grootse avonturen in de Old West! Kid Lucky is samen met een oude, norse prospector met een alcoholprobleem op zoek naar goud. Wanneer er een conflict ontstaat met een plaatselijke indianenstam, ontvoeren zij de jonge Lucky. Een zeurderige squaw neemt hem onder haar vleugels als adoptiefzoon…

0 avis de la communauté

icon-comment Vous devez être identifié pour donner votre avis sur cette série.